Nieuws

2015 stond in het teken van …

D&W Process Technology sloot 2015 af als een fantastisch jaar met tal van uitdagende projecten. Binnen verschillende industrieën werden wij gevraagd om onze expertise in te brengen. Eén ding is zeker: onze kennis van hygiënisch ontwerpen groeit nog steeds en wordt inmiddels breed gewaardeerd.

Uitdagende projecten
Al vroeg in het jaar startten wij met de fabricage van een grote CIP-installatie voor Bouwhuis Enthoven in Raalte. De oude CIP-installatie voldeed niet meer aan de wensen voor efficiëntie en effectiviteit. Bouwhuis schakelde D&W in om samen een zeer complete CIP-installatie te ontwerpen, die het bedrijf naar een nog hogere standaard brengt binnen de eiverwerkingsindustrie. Hierna volgde de fabricage van een aanmaakinstallatie voor warm water in een grote bottelarij in de Randstad. De installatie voorziet de hele fabriek van warm proceswater en is aangesloten op maar liefst 2 kilometer aan ringleidingwerk! En de grootste zuivelcoöperatie van Nederland bracht ons in contact met de grootste industriële bakkerij in het Zuiden van Nederland. Voor deze opdrachtgever verzorgden wij uiteindelijk de volledige engineering, fabricage en levering van een compacte CIP-installatie. Het resultaat voor de opdrachtgever? Onze installatie verhoogt de houdbaarheid van dagverse producten én optimaliseert de reiniging van meerdere productie-installaties.

Ons 15-jarig jubileum
Naast deze projecten stond onze zomer grotendeels in het teken van het 15-jarig jubileum van ons bedrijf. Wij waren vereerd met het bezoek van meer dan 450 klanten, leveranciers, familie en vrienden tijdens onze open dag. Samen haalden we ruim € 3.250,- op voor het goede doel: Stichting Kinderen van de Zon.

Lancering Hygienic Design Norm
Tot slot wierp onze betrokkenheid en investering in de introductie van de Hygienic Design Norm (HDN) haar vruchten af. Met de lancering van de HDN en de start van verschillende werkgroepen streven wij naar meer duidelijkheid en afspraken als het gaat om hygiënisch ontwerpen. Hierdoor krijgen Nederlandse bedrijven die actief zijn in de food industry meer consistente regels aangeboden om voedselveilig te produceren.

dwpt2015 stond in het teken van …

Geef een reactie