Het reinigen van uw procesinstallaties is niet uw corebusiness. Maar wist u dat een solide reinigingsconcept u veel voordeel biedt? Daarom kijkt D&W Process Technology naar alle factoren die hierop van invloed zijn. Een brede blik op reiniging helpt u de top in uw branche te bereiken.

Wilt u uw productiecapaciteiten verhogen zonder uit te breiden? Uw productkwaliteit verhogen door de kans op microbiologische groei te verkleinen? Of wilt u besparen op het lozen van water, chemicaliën en op energie en arbeid? Maak dan gebruik van onze automatische reiniging met turnkey-CIP-  en SIP-systemen.

Wat is CIP en SIP

CIP (Cleaning-In-Place) en SIP (Sterilizing-In-Place) is het (semi-)automatisch reinigen van een procesinstallatie volgens een vaste procedure, zonder deze te demonteren. Bij de reiniging worden er vier factoren in acht genomen: chemische energie, mechanische energie, fysische energie en tijd. Met CIP of SIP is het mogelijk aanzienlijk te besparen op het gebied van omschakeltijden, lozingen, energie en arbeid.

Reiniging met CIP en SIP

D&W is al jaren een van de meest vooruitstrevende producenten van turnkey-CIP- en SIP-systemen. We zijn volledig op de hoogte van de eisen die organisaties als IFS, BRC en TESCO stellen aan bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Dit resulteert in doordachte en bewezen technieken, waarmee we u voldoet aan de laatste standaarden op het gebied van hygiëne én uw reinigingskosten omlaag brengt.

Diverse CIP installaties

Om perfect in te kunnen spelen op uw wensen en eisen leveren wij verschillende CIP-installaties. Denk aan mobiele units voor de reiniging van kleine installaties die verspreid door uw bedrijf staan. Aan compacte units wanneer de ruimte beperkt is. Of grote turnkey-CIP-plants voor het reinigen van grote, complexe installaties. Daarnaast bieden wij tal van mogelijkheden om de reiniging te borgen met factoren als flow, geleidbaarheid en temperatuur.

Uw productie blijft maximaal

Op het gebied van CIP-reiniging biedt D&W alle mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek om te bepalen hoeveel installaties u gelijktijdig wilt en kunt reinigen. We zorgen dat u daarbij uw productiepotentieel maximaal benut. Bovendien regelen we dat product, schoon water en chemie keurig gescheiden blijven. We zijn namelijk ook expert in lekvrije reiniging wanneer processen gelijktijdig plaatsvinden.

Kwaliteit en onderhoud

D&W is uw consultant en engineer, maar ook de fabricage en montage van uw installaties voeren wij in eigen huis voor u uit. Als u dat wenst regelen we ook het onderhoud voor u. Dit heeft als groot voordeel dat wij u integrale kwaliteit kunnen bieden. Maar ook als u het onderhoud zelf doet kunt u rekenen op onze jarenlange kennis en ervaring met het ontwerpen en realiseren van procesinstallaties. Wij denken altijd met u en uw servicemonteurs mee.

  • Werken met een betrokken partner die kiest voor de relatie.
  • Totaaloplossing en alles-onder-één-dak.
  • Vooruitstrevende CIP- en SIP-reiniging.
  • Tal van uitvoeringen en borgingsmogelijkheden.
  • Lekvrije situaties bij reinigingsprocessen die tegelijk plaatsvinden.
  • Integrale kwaliteit.

D&W Process Technology
Rietdekkerstraat 6,
5405 AX Uden
Nederland
T: +31 (0)413 246 121
F: +31 (0)413 246 237
E: info@dwpt.nl

Uw industrie

Nieuws

dwptFlexibele CIP-installatie voor Bakkersland