Nieuws

Inline koelinstallatie

Tijdens een voorstudie werd het productieproces van Saucecompany in kaart gebracht en werden de knelpunten gelokaliseerd. Hieruit bleek dat het koelingsproces van de sauzen voor verbetering vatbaar was.

Versnelde koeling
Voorheen werden alle gekookte sauzen in de koelcel gekoeld voordat deze verder verwerkt werden. Al met al een tijdrovend gebeuren. Met de nieuwe door D&W ontwikkelde inline koelinstallatie worden de sauzen versneld in twee fases gekoeld, waardoor het totale productieproces aanzienlijk sneller verloopt. Het voordeel is  duidelijk!

Automatisch
De installatie heeft een capaciteit voor twee ‘warme’  en twee ‘koude’ containers. Het koelproces draait geheel automatisch. Tijdens de productie kunnen nieuwe containers af- en aangekoppeld worden waardoor de machine continu produceert. De installatie is volledig te reinigen volgens de Cleaning in Place-methode (CIP).

Cleaning in Place
Voor de reiniging wordt de bestaande CIP-installatie gebruikt. De machine voldoet aan hoge hygiënische normen en is inzetbaar voor veel verschillende sauzen met een grote variëteit in samenstelling en structuur.

Waar kunnen we u mee helpen?
Wilt u meer weten over het snel koelen van producten en wilt u graag weten welke aanpassingen in uw productieproces wellicht ook voor u voordeel kunnen bieden, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

dwptInline koelinstallatie

Geef een reactie