Mixen en mengen zijn twee verschillende, kritische processen die – gecombineerd of niet – vragen om de nodige expertise. Daarbij zijn homogeniteit en gewenste of ongewenste deeltjes belangrijke factoren die extra aandacht verdienen.

D&W Process Technology bedenkt, ontwerpt, realiseert en onderhoud al jarenlang innovatieve mix- en meng installaties. Dit doen wij in bijna elke branche, food en non-food. Wij adviseren u in het  inmengen, dispergeren of homogeniseren van de meest uiteenlopende vloeistoffen. Ook het in-lijn oplossen van poeders behoort tot onze specialiteiten.

Procesoptimalisatie op maat

Mix- en meng oplossingen zijn batchgewijs of in-lijn te realiseren. Daarom werken wij ook vrijwel altijd turnkey, waarbij uw wensen en eisen ons uitgangspunt vormen. In samenwerking met u komen we zo tot de meest optimale installaties voor uw proces. Niet alleen op het vlak van productie en techniek, maar ook op het gebied van flexibiliteit en reinigbaarheid.

Statische en dynamische oplossystemen

Ook voor het oplossen van poeders als suikers en zouten zit u goed. Wij leveren statische oplossystemen door toepassing van een eductor of straalmenger. Beide werkend volgens het venturi-principe. Daarnaast zijn er ook dynamische oplossystemen die een oplossing bieden bij hogere drogestofpercentages. Als systems integrator kijken wij naar het oplosgedeelte binnen het proces én het gehele productieproces. Zo bent u ervan verzekerd dat het uw hele systeem optimaal functioneert, en niet alleen het oplosgedeelte.

Hygiënische mix- en menginstallaties

Hygiëne zit in onze genen. Met onze kennis en ervaring ondersteunen wij veel bedrijven in de voedsel- of farmaceutische industrie. Wij ontwerpen en fabriceren – indien van toepassing – CIP-reinigbaar en altijd volgens de hygiënische normen van organisaties als de BRC, GMP of IFS. Niet voor niets zijn wij een van de kartrekkers van de HDN stuurgroep.

Kwaliteit en onderhoud

D&W is uw consultant en engineer, maar ook de fabricage en montage van uw installaties voeren wij in eigen huis voor u uit. Als u dat wenst regelen we ook het onderhoud voor u. Dit heeft als groot voordeel dat wij u integrale kwaliteit kunnen bieden. Maar ook als u het onderhoud zelf doet kunt u rekenen op onze jarenlange kennis en ervaring met het ontwerpen en realiseren van procesinstallaties. Wij denken altijd met u en uw servicemonteurs mee.

  • Werken met een betrokken partner die kiest voor de relatie.
  • Bewezen expertise op het gebied van mixen en mengen.
  • Turnkey-oplossingen: géén beperkingen van standaardinstallaties.
  • Procesoptimalisatie op basis van de hoogste normen op o.a. reinigbaarheid.

D&W Process Technology
Rietdekkerstraat 6,
5405 AX Uden
Nederland
T: +31 (0)413 246 121
F: +31 (0)413 246 237
E: info@dwpt.nl

Uw industrie

Nieuws

dwptZo verlengt u de houdbaarheid van uw versproducten